joi, 21 februarie 2008

PC-urile bazate pe platforma Skulltrail oferă performanţe fără precedent

Pentru utilizatorii care doresc performaţe superioare celor oferite în prezent de patru nuclee de procesare şi o singură placă grafică, Intel Corporation a lansat platforma Intel® Dual Socket Extreme Desktop Platform. Anterior cunoscută sub numele de cod „Skulltrail”, aceasta este una dintre primele platforme pentru desktop-uri, destinate pasionaţilor de tehnologie, care suportă două procesoare Intel quad-core - adică un total de opt nuclee de procesare - oferind posibilitatea de a utiliza mai multe plăci video - ATI* sau NVIDIA*.
„Când e vorba de a oferi performanţă şi inovaţie chiar şi celui mai entuziast utilizator, noua noastră platformă cu opt nuclee de procesare este varianta câştigătoare,” a declarat Jeff McCrea, Senior Vice-President şi General Manager al Intel Digital Home Group.”Noua placă de bază Intel® Desktop Board D5400XS cu funcţii revoluţionare oferă posibilitatea de a combina o serie largă de soluţii grafice de ultimă generaţie cu două dintre cele mai rapide procesoare Intel pentru desktop-uri. Rezultatul este un nivel de performanţă uluitoare a PC-ului.”
În combinaţie cu două procesoare Intel® Core™ 2 Extreme QX9775, placa de bază Intel Desktop Board D5400XS reprezintă fundaţia platformei Intel Dual Socket Extreme Desktop. Pasionaţii de jocuri pe calculator se vor bucura de posibilitatea de a folosi simultan multiple soluţii grafice, pe tehnologia NVIDIA SLI* sau ATI Crossfire*, pentru a rula cele mai solicitante şi noi jocuri pe calculator. Performanţele oferite de cele opt nuclee de procesare vor fi primite cu braţele deschise mai ales de animatorii 3D, de artiştii care lucrează cu formate audio digitale, precum şi de editorii de produse video high-definition, prezenţi în această perioadă la Game Developers Conference de la San Francisco.
„Pentru echipa care creează jocuri de talie mondială la id Software, timpul este una dintre cele mai importante resurse,” susţine Robert A. Duffy, Programming Director, id Software. „Cele opt nuclee de procesare Intel grupate într-un singur PC ajută echipa noastră să creeze şi să testeze la viteze record cele mai noi ediţii de jocuri pe calculator înainte de a le lansa pe piaţă. Am văzut cum unul dintre cele mai de durată procese de generare pe care le folosim s-a redus de la 4 ore la mai puţin de 20 de minute, prin utilizarea tuturor celor opt nuclee şi adaptarea codului la tehnologia multi-threading. Pe termen lung, acest lucru se traduce în lansarea pe piaţă de jocuri de mai bună calitate într-un timp mult mai scurt decât înainte.”
Pe măsură ce creşte nivelul utilizării aplicaţiilor video high-definition, codarea şi editarea devin operaţiuni pe care din ce în ce mai mulţi utilizatori profesionişti le aşteaptă de la PC-urile lor. Astfel de operaţiuni de putere şi anduranţă sunt realizate cu mare uşurinţă de către noua platformă, iar dezvoltatorii de formate video precum DivX* privesc cu bucurie noile posibilităţi pe care aceasta le deschide.
„Optimizând codec-ul, astfel încât să putem utiliza întreaga putere a celor opt nuclee de procesare, am remarcat o creştere impresionantă a performanţei în laboratoarele noastre,” a declarat Jerome Vashisht-Rota, co-fondator al DivX Inc.
Fiecare procesor Intel Core 2 Extreme QX9775 oferă o memorie cache L2 de 12Mb, un sistem bus rapid de 1600 de MHz şi patru nuclee care rulează la 3,2 GHz. Atunci când este utilizată împreună cu placa de bază dual-socket Intel Desktop Board D5400XS, această platformă trece cu succes testele celor mai noi programe de benchmark şi ale celor mai dificile operaţiuni de calcul. Pentru entuziaştii experimentaţi care doresc posibilităţi de calcul şi mai mari, a fost eliminat sistemul de protecţie împotriva over-clocking-ului. Acest aspect a adăugat un plus de flexibilitate tehnică în personalizarea sistemului, astfel încât producătorii de echipamente originale pot oferi performanţe şi mai mari.
„Această platformă dual-procesor este cel mai rapid sistem desktop pe care l-am testat, înregistrând un scor total de 6481*** în aplicaţia de test 3DMark06* CPU şi de 20.160*** în aplicaţia de test Cinebench* 10, chiar rulând la frecvenţa standard de 3,2 GHz,” a spus Shervin Kheradpir, director departamentului de benchmarking din cadrul Intel.
Preţuri şi disponibilitate
Procesorul Intel Core 2 Extreme QX9775 este momentan disponibil la un preţ mediu de de 1.500 USD per bucată. Preţul de vânzare retail pentru placa de bază Intel Desktop Board D5400XS este de 649 USD. Componentele platformei se vând separat. Mai mulţi producători entuziaşti de PC-uri intenţionează să ofere chiar din acest moment sisteme bazate pe noua platformă, printre ei numărându-se Armari*, Boxx Tech*, Digital Storm*, Falcon Northwest*, Maingear*, Puget Systems*, Scan*, Velocity Micro*, Vigor Gaming*, Voodoo*, @Xi Computers* şi alţii.
Intel, lider mondial în domeniul inovaţiei pe bază de siliciu, dezvoltă tehnologii, produse şi programe pentru a îmbunătăţi în permanenţă felul în care oamenii muncesc şi trăiesc.

Niciun comentariu: